Tri Balanza welkom
Tri Balanza header menuTri Balanza header menu∼ Dreamspell kalender ∼


13 Manenkalender


De 13 Manenkalender ofwel Dreamspell kalender, wordt de kalender van de natuurlijke tijd genoemd. Ze is gebaseerd op de Tzolkin, de heilige maya kalender. De natuurlijke tijd volgens de Maya’s is niet lineair, maar komt en gaat in golfbewegingen. Je drijft mee op de golven van tijd, mee met de getijden van het leven.

De 13 Manenkalender is een jaarcyclus van 365 dagen die bestaat uit 13 maanden van elk 28 dagen plus één dag buiten de tijd, gereserveerd voor spirituele/geestelijke viering. Het 13-manenjaar begint ALTIJD op 26 juli in de Gregoriaanse kalender, vandaar dat de Gregoriaanse correlatie-data altijd hetzelfde blijven, jaar in jaar uit, maan in maan uit. Dit is ook het moment dat de ster Sirius een samenstand heeft met de zon.

De 13 Manenkalender helpt je bewust te worden van de harmonie van tijd. De tijdsbeleving in een synchrone samenhang met de cyclussen van de kosmos. Het helpt je afstand te nemen van de chaos van de lineare kalender waar alles in kleine hokjes ingedeeld is.
De 13 Manenkalender is praktisch te gebruiken om je af te stemmen op de synchroniciteit van het dagelijks leven.de afbeeldingen op deze pagina zijn overgenomen van www.mytzolkin.com